Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

демонтаж

Фб Красненської ОТГ

П'ятниця, 13 січня 2023, 12:26

У Красному демонтували пам'ятник радянському солдату

демонтаж

Сьогодні у смт Красне демонтували пам'ятник радянському солдату на місці якого встановлять хрест за загиблими в II світовій війні.

Про це повідомляє Красненська селищна територіальна громада Золочівського району на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 13 січня на вул. Грушевського у смт Красне Золочівського району комунальники демонтували надмогильну споруду на братській могилі радянських воїнів.

Рішення про демонтаж цієї споруди Красненська селищна рада прийняла ще у вересні 2022 року.

За словами селищного голови Красного Романа Фурди, на місці пам’ятника радянському солдату встановлять хрест, де молитимуться за загиблих у Другій світовій війні. Натомість усі поховання залишились.

Зазначимо, цей пам'ятник встановили навесні 1985 року з нагоди відзначення 40 річниці від Дня перемоги у Другій світовій війні.

Загалом у рамках декомунізації у смт Красне впродовж 2022 року перейменували вулицю Волошкова на вулицю Памва Беринди, вулицю 50-річчя Воз’єднання на вулицю Незалежності, вулицю Гагаріна на вулицю Яблунева, вулицю Засядька на вулицю Василя Кука, вулицю Тудора С. на вулицю Соборна, вулицю Попова на вулицю Захисників України.

Додамо, у вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.