Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Брюховичі

Вівторок, 17 січня 2023, 13:35

Мін’юст скасував реєстрацію готелю у Брюховичах

Брюховичі

Міністерство юстиції скасувало право власності на незаконну будівлю готелю у Брюховичах.

Про це повідомила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністерство юстиції скасувало всі рішення про реєстрацію права власності на незаконну будівлю готелю на вул. Курортній у смт Брюховичі й анулювало для реєстратора доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, задовольнивши таким чином скаргу Львівської міської ради.

"Міністерство юстиції України своїм наказом скасувало всі рішення про реєстрацію права власності на незаконну будівлю готелю по вул. Курортній в Брюховичах. Доступ до ДРП реєстратору анульовано.

Наступний крок – довести до логічного завершене нашу з Львівською обласною прокуратурою судову справу" – написала Гелена Пайонкевич.

За її словами, право власності на цю будівлю зареєстрував реєстратором Жирівської сільської ради на підставі висновку БТІ про поділ об'єкта.

"Поділили житлові будинки площею 596 кв.м. В результаті утворився готель, площею 2274 кв.м та житловий будинок площею 132 кв.м. Надалі майно було передано в іпотеку та відбувся перехід права власності на об‘єкт" – зазначила Гелена Пайонкевич.

За інформацією видання "Наші гроші. Львів", готель збудували на озері біля "Чебуречної" в смт Брюховичах, а держреєстратор Назар-Павло Павлишин у 2021 році зареєстрував право власності на готельний комплекс з банкетним залом готовністю 95% за Альбіною Савчук – орендаркою водойми.

Підставою він вказав декларацію архбудінспекції і висновок обласного БТІ про поділ об'єкта на готель і житловий будинок. Проте в БТІ офіційно заперечили, що вони коли-небудь видавали такий висновок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.