Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво

Четвер, 19 січня 2023, 13:46

Козицький дозволив звести житловий квартал на колишніх землях держпідприємства у Стрию

будівництво

Компанія колишнього львівського податківця придбала ділянку Укргеофізики в Стрию та змінить її цільове призначення для житлової забудови.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 15/0/5-23 від 17 січня 2023 року.

Максим Козицький розпорядився забрати земельну ділянку, площею 1,2855 га, на вул. Лесіва, 10 у Стрию в держпідприємства "Укргеофізика", змінити її цільове призначення та передати приватній компанії "Фірма "Стиль-Л".

На цій ділянці, яку фірма придбала у 2021 році на аукціоні, вона планує збудувати житлову багатоповерхівку.

"Припинити державному геофізичному підприємству "Укргеофізика" право постійного користування земельною ділянкою площею 1,2855 га, що розташована за адресою: м. Стрий, вул. Лесіва, 10, для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Надати ПП "Фірма "Стиль-Л" дозвіл на розроблення з урахуванням вимог державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення земельної ділянки на землі житлової забудови для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку" – йдеться у розпорядженні.

Наразі ПП "Фірма "Стиль-Л" має подати розроблений та погоджений в установленому порядку проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки на затвердження обласній державній адміністрації.

За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Фірма "Стиль-Л" зареєстроване з 1994 року у Стрию, займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власником фірми є мешканець смт Брюховичі Любомир Гембара, який з 1993 по 2022 роки працював на різних посадах у податковій службі Львова.

Додамо, у жовтні 2022 року Львівська ОВА виділила Трускавецькому заводу мінеральних вод лісові ділянки для облаштування нових свердловин, змінивши їхнє цільове призначення на землі промисловості.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.