Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

брама Личаківського цвинтаря

Середа, 18 січня 2023, 13:54

У Львові підрахували вартість відновлення брами на Личаківському цвинтарі, пошкодженої через ДТП

брама Личаківського цвинтаря

Відновлення брами Личаківського цвинтаря обійдеться у 700 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

За підрахунками управління охорони історичного середовища Львівської міськради, попередня вартість відновлення брами на Личаківському цвинтарі, яка була пошкоджена внаслідок ДТП 15 січня, – 710 тис. грн.

"Удар був такої сили, що зрушив усі кам’яні блоки. Тож для проведення ремонтно-реставраційних робіт майже 2/3 брами доведеться демонтувати до основи, тріснуті блоки – замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи.

Сподіваємося, що водій, який пошкодив браму, оплатить усі ремонтні роботи. Дирекція ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар" передала правоохоронцям відповідні матеріали з камер відеоспостереження. Також поліцейським нададуть і попередній кошторис на виконання робіт" – зазначила в.о.начальника управління охорони історичного середовища Львівської міськради Маріанна Мороз.

Брама з боку вул. Шімзерів була збудована у 1901 році в неоготичному стилі з пісковика. На брамі розміщений медальйон із зображенням Матері Божої, авторства Еміля Шредля. Востаннє ремонтно-реставраційні роботи цієї брами виконували у 2015 році.

Нагадаємо, вночі 15 січня 27-річний нетверезий водій в'їхав у одну з головних брам Личаківського цвинтаря – з боку вул. Шімзерів. Внаслідок наїзду конструкція змістилася та вкрилася тріщинами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.