Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

знеструмлення

Четвер, 19 січня 2023, 09:25

На Львівщині сьогодні діють погодинні відключення світла

знеструмлення

Через ліміт споживання електроенергії для області на рівні 50% ймовірне вимкнення світла у час "можливих відключень".

Про це повідомляє "Львівобленерго" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 19 січня, на території Львівської області енергетики застосовують графік погодинних вимкнень електроенергії, однак через низький ліміт споживання для області ймовірна відсутність світла у час "можливих відключень".

"У четвер у Львові та області діє графік погодинних відключень, у тому числі ймовірна відсутність електроенергії у період "можливих відключень" (білі клітинки графіку). Це пов'язано із встановленим на сьогодні лімітом споживання для Львівщини від НЕК "Укренерго" – 510,8 мегават, що складає близько 50% від потреби.

Ліміт для кожної області визначає НЕК "Укренерго", зважаючи на загальну ситуацію в енергосистемі України. Цими вихідними енергетичні об'єкти знову постраждали внаслідок обстрілів і не можуть працювати у режимі, який був до війни.

Ліміт формується та застосовується у випадку, коли споживання є більшим, ніж можливості виробляти та доставляти електроенергію. При будь-якому перевищенні ліміту енергетики змушені застосовувати графіки відключень.
Просимо всіх раціонально користуватись електроенергією, аби зменшити час та обсяг відключень" – йдеться в повідомленні.

Додамо, з 2 грудня 2022 року на території Львівської області впровадили графік подачі електроенергії, який передбачає подачу світла лише 8 годин на добу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.