Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександра Сладкова

Фб О. Сладкової

Четвер, 19 січня 2023, 11:30

Сладкова зрубала торік у Львові п'ять тисяч дерев для буржуйок Садового

Олександра Сладкова

Минулого року у Львові зрубали понад п'ять тисяч дерев, натомість висадили лише тисячу.

Про це йдеться у звіті управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради за 2022 рік.

Впродовж минулого року у рамках озеленення міста управління екології зрізало у Львові 5 804 дерева, з них 3 880 дерев видалили на території районів, а 1 924 дерева – на території парків.

Як зазначили в управління екології міськради, ці дерева перебували в аварійному стані, були сухостійними чи зламаними негодою.

Натомість торік у Львові коштами міста та спонсорів висадили 1 085 дерев та 6 200 кущів: 808 дерев та понад 4700 кущів на території районів, 277 дерев та понад 1500 кущів на території парків.

Крім цього, міськрада видала дозволи на зрізку 624 дерев під об'єкти нового будівництва. В управлінні екології заявили, що за це забудовники сплатили місту понад 2,278 млн грн.

Щодо нових дерев, то найбільше у парках Львова висадили буків, кленів та лип, а у районах міста – туй, сакур, кленів та сосен.

Додамо, у листопаді 2022 року виконком Львівської міськради дозволив зрубати 127 дерев та кущів для будівництва нового корпусу ліцею №80 на вул. Героїв Крут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.