Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

MacBook Air

Прес-реліз,   Четвер, 19 січня 2023, 11:48

Apple презентує MacBook Air з великим дисплеєм

MacBook Air

Світова преса з посиланням на Росса Янга, відомого та шановного інсайдера, повідомляє про наміри Apple випустити в світ протягом 2023 року MacBook Air з 15.5-дюймовим екраном.

Розробка моделі вже триває, але про точні строки появи ноутбука на торгових майданчиках нічого невідомо. Спробуємо розібратися, наскільки популярним може стати лептоп з великою діагоналлю.

Дисплей 15” — наскільки він потрібен для MacBook Air?

Для цієї лінійки лептопів Apple склалася досить унікальна ситуація: є моделі з діагоналлю 13 дюймів, а ось найбільш затребуваний розмір — 15” — тут відсутній. Це виглядає досить дивним, оскільки в усіх інших лінійках ноутбуки з таким розміром екрана є, а серія MacBook Pro представлена лептопами з діагоналлю 13/14/15/16 дюймів. Переконатися в цьому можна, перегнувшись актуальний асортимент моделей Макбук, представлених у Цитрусі.

Напочатку лінійка Ейр випускалася у двох варіантах:

  • М1 з екраном 13.6”;
  • М2 з діагоналлю 13.3”.

Остання модель — найкомпактніша в серії.

2020-11-16-074520097.jpg (990×742)

Можна тільки здогадуватись, які цілі ставили перед сосою розробники, анонсувавши випуск Макбук Ейр із 15-дюймовою матрицею. Найбільш очевидною вважається версія, що таким чином Apple запланувала заповнити затребувану нішу. Проте для значної частини користувачів такий крок виглядає сумнівним.

Аргументи «проти»

Справа в тому, що лінійка ноутбуків Ейр вважається «побутовою», тобто її основне призначення — використання вдома чи в офісі для виконання відносно простих завдань. Основні переваги серії — це компактні розміри, невелика вага й тривала робота в автономному режимі від акумуляторної батареї. Збільшення розміру діагоналі дисплея призведе до нівелювання вказаних переваг, тому модель Air із 15-дюймовим екраном може виявитись не досить популярною.

Але існує і протилежна думка.

Аргументи «за»

Чимала кількість адептів «повітряної» серії з неприхованою радістю зустріли новину про появу моделі з великим екраном. Вони вважають, що потужність ноутбука для роботи з офісними програмами, а тим більше для серфінгу та спілкування в месенджерах не має вирішального значення, а от 13 дюймів для таких задач явно недостатньо.

З їхньої точки зору придбання 16-дюймового MacBook Pro не виправдано, якщо ви не плануєте використовувати на повну всі можливості моделі. З іншого боку, MacBook Air характеризується більш демократичними цінами, тому лептоп зі збільшеною матрицею обов’язково знайде свого покупця.

hero-image.fill.size_1248x702.v1623391330.jpg (1248×702)

Хоча технічні деталі презентованої моделі не розголошуються, користувачі чекають деяких конкретних кроків від розробників. Так, вони сподіваються, що в новинці буде відсутня підкладка для клавіатури чорного кольору, яка є в останніх моделях Про серії. Не сподобалась їм і наявність панелі Touch Bar.

У той же час очікується, що в новинці буде зручний магнітний роз’єм зарядки, лептоп буде працювати на процесорі M2 і буде оснащений камерою з роздільною здатністю 1080 px.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.