Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні

google.com

П'ятниця, 20 січня 2023, 10:55

Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні охоронятиме інфоцентр за 4 мільйони

Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні

Біля Меморіалу пам'яті Героїв Небесної Сотні у Львові збудують інформаційний центр із мультимедійними стінами та специфічним санвузлом.

У середу, 18 січня, комісія фінансів та планування бюджету Львівської міської ради після тривалих суперечок схвалила виділення з міського бюджету 4 мільйонів гривень на проєкт, який замовило комунальне підприємство "Зелений Львів". 

Про це Варіанти дізналися з онлайн-трансляції засідання комісії, де заслухали спільне звернення керівника ЛКП Володимира Данилюка та генерального проєктувальника меморіального комплексу Андрія Лесюка.

Дискусія розгорілася навколо вартості будівництва, яке підприємство "Зелений Львів" розгорнуло на площі менше 30 кв. м. У проєктно-кошторисній документації зазначена цифра, еквівалентна 4 тис. дол. за 1 кв. м. Про це повідомила голова комісії Наталія Шелестак.

Шелестак висловила сумніви щодо доцільності такого будівництва під час широкомасштабної війни в Україні. На це Лесюк зауважив, що роботи вже тривають. Архітектор пояснив, що високу ціну проєкту виправдовують нестандартні конструкції: специфічний санвузол, навісна система вікон з віддзеркалювальним напиленням і стеля з кортенової сталі. Не менш коштовним, за його словами, буде й зовнішнє оздоблення інформаційного центру. Зокрема, на фасаді меморіалу планують розмістити екрани.

Пояснення не переконало членів комісії, проте під час засідання депутати з'ясували, що суму в понад 4 мільйони гривень попередньо погодив та виділив виконавчий комітет Львівської міської ради.

За результатами голосування коміcія таки схвалила розпис на кошторис проєкту, однак наступну сесію міськради депутати розпочнуть зі запитання до мера Львова Андрія Садового про невідповідальний розподіл місцевих фінансів виконавчим комітетом.

Перед тим  "за" затвердження розпису кошторису проєкту проголосували члени комісії екології, природокористування та енергозбереження. Вони з'ясували, що після завершення будівельних робіт меморіальний комлекс разом з приміщенням для охорони передадуть на баланс Музею Гідності у Львові.

Зазначимо, що на зведення самого Меморіалу пам'яті Героїв Небесної Сотні у 2019 році забудовник витратив лише 30 тисяч із виділених 200 тис. грн. Це була своєрідна подяка архітектора місту.

Нагадаємо, у серпні 2022 року депутати вимагали присутності головного архітектора Львова на комісії архітектури міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.