Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

театр Лесі Українки

teatrlesi.lviv.ua

П'ятниця, 20 січня 2023, 14:09

Виставу театру Лесі Українки висунули на Шевченківську премію-2023

театр Лесі Українки

Виставу театру Лесі Українки «Філоктет. Античний рейв» висунули на Шевченківську премію 2023 у номінації «Театральне мистецтво».

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради. 

Цього місяця комітет  Шевченківської премії 2023 року остаточно визначив твори, що ввійшли в фінальний третій тур.

У цьому переліку – вистава Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки «Філоктет. Античний рейв», яку висунули у номінації «Театральне мистецтво».

Як наголосили у міськраді, вистава вже здобувала відзнаки – вона перемогла на Міжнародному театральному фестивалі-премії «ГРА» одразу у трьох номінаціях: «Краща камерна вистава», «Краща жіноча роль» (Оксана Цимбаліст) та «Краща чоловіча роль» (Василь Сидорко).

«Вистава «Філоктет. Античний рейв» – це багаторівнева робота зі складною структурою та абсолютно європейською картинкою. Мене дуже тішить те, що при цьому це надзвичайно успішна вистава. Вона отримала і любов нашої аудиторії, і визнання професійної (нашої та закордонної) спільноти. Як на мене, це демонструє, що в нашому місті, в нашій країні є запит саме на такий театр – той, який не бавить і не смішить, театр без шароварщини, без банальщини. А навпаки – театр, який веде з аудиторією чесний, відкритий діалог на рівних, говорить про живі та складні процеси» – заявив режисер театральної вистави Дмитро Захоженко.

Проголошення результатів премії відбудеться 9 березня цього року.

Нагадаємо, Шевченківська премія – це найвища творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва в Україні. Щорічно премією нагороджують з 1961 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.