Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Лозинський

zn.ua

Субота, 21 січня 2023, 21:26

Львів'янин Лозинський в уряді Шмигаля підозрюється в отриманні хабара $400 тис

Василь Лозинський

НАБУ затримало Василя Лозинського за підозрою в отриманні хабара в сумі $400 тис при закупівлі генераторів. 

Сьогодні стало відомо, що НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського.

Лозинського звинувачують в отриманні хабаря в розмірі 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. Повна сума закупівлі складала 1,8 мільярда гривень.

Про це повідомили київські ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Кримінальне провадження розслідується з вересня 2022 року.

Розслідування ведеться за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Міністерство інфраструктури повідомило, що Василь Лозинський буде звільнений із займаної посади.
 
"Відповідне розпорядження щодо підготовки необхідних документів вже надано Віце-прем'єр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим", – йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, що у листопаді Кабмін призначив першого заступника міністра розвитку громад і територій Василя Лозинського виконуючим обов'язки міністра після звільнення з цієї посади Олексія Чернишова.

Пізніше Кабмін об'єднав міністерства інфраструктури і розвитку громад та територій. Об'єднане міністерство очолив Олександр Кубраков, а Лозинський був призначений його заступником.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.