Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Лозинський

П'ятниця, 4 листопада 2022, 12:40

Галичанин Лозинський тимчасово став міністром розвитку громад та територій України

Василь Лозинський

Уряд призначив Василя Лозинського виконувачем обов'язків міністра розвитку громад та територій України.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів України № 982-р від 3 листопада 2022 року.

З 4 листопада виконувати обов'язки міністра розвитку громад та територій України замість Олексія Чернишова став його перший заступник Василь Лозинський. 

"Покласти тимчасово з 4 листопада 2022 р. виконання обов'язків міністра розвитку громад та територій України на першого заступника міністра розвитку громад та територій України Лозинського Василя Мироновича" – йдеться у розпорядженні.

Зазначимо, вчора Верховна Рада підтримала відставку міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова й цього ж дня Кабінет міністрів призначив його головою правління НАК "Нафтогаз України".

За даними українських ЗМІ, Мінрегіонбуд планують об’єднати з Міністерством інфраструктури, передавши його повноваження міністру інфраструктури. При цьому саме міністерство теж ліквідують, а його питаннями керуватиме голова Укравтодору Олексій Кубраков.

Нагадаємо, у травні 2020 року Василя Лозинського призначили першим заступником міністра розвитку громад та територій України. До цього з липня 2019 року він перебував на посаді першого заступника голови Львівської ОДА, працював на посаді виконавчого директора Асоціації місцевих рад Львівщини, а у 2015 році очолював департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА. 

Лозинський брав участь у формуванні територій громад Львівської області, який, як вважають експерти, розробили з порушеннями та без консультацій з громадськістю.

Раніше Варіанти аналізували плани робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою Львівської області у статті "Бонапарт Лозинського".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.