Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Віталій Горбатенко

Четвер, 27 лютого 2020, 17:00

Перспективний план Львівщини розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю – експерт

Віталій Горбатенко

Через недосконалість перспективного плану у області зникають одні із найбагатших громад.

Про це сьогодні під час прес-конференції "Децентралізація та подвійні стандарти у формуванні адмінтерустрою в Україні" повідомив координатор Комітету захисту прав громад, член міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо адмінтерустрою базового рівня Львівської області Віталій Горбатенко.

"Перспективний план Львівської області не формувався відповідно до методики формування спроможної громади, а був розроблений з порушеннями. У нас зникають такі ОТГ: Мурованська, Заболотівська, Новострілищанська, Волицька – одна із найбагатших у Львівській області, Дублянська і Бабинська ОТГ Самбірської району" – наголосив Віталій Горбатенко.

За його словами, влада не провела діалогу з громадами, а подала 21 лютого перспективний план Львівщини на розгляд Кабінету міністрів з порушеннями і без консультацій з громадськістю. Через недосконалість перспективного плану у області зникають цілі міста – Винники та Дубляни.

"Те, що відбувалося під час засідання міжвідомчої робочої групи я по-іншому, як  вакханалія від влади, назвати не можу. Влада запустила в сесійну залу велику групу людей, і було зрозуміло одразу, що ця група буде зірвана. Це провокація від влади, то що влада говорить, що зірвали засідання люди – не відповідає дійсності. Це призвело до того, що перспективний план "кувався" у кабінеті першого заступника голови Львівської ОДА і не було забезпечено публічності і прозорості" – додав Віталій Горбатенко.

Нагадаємо, 21 лютого, у Львівській обласній раді проходила міжвідомча обласна робоча група з підготовки пропозицій щодо адмінтерустрою базового рівня Львівської області. Засідання було зірване через протести мешканців.

Попереднє засідання цієї комісії відбулося 31 січня, тоді для голови Волицької сільської об'єднаної територіальної громади Марії Дик довелося викликати швидку допомогу. 

Додамо, 11 лютого на сесії Львівської обласної ради під час обговорення питання про внесення змін до перспективного плану депутат від ВО "Свободи" Руслан Кошулинський запропонував визнати роботу Львівської ОДА у питанні формування перспективних планів об'єднання громад незадовільною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.