Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Руслан Кошулинський

Вівторок, 11 лютого 2020, 17:30

Кошулинський хоче забрати Лозинського від вагани децентралізації

Руслан Кошулинський

Руслан Кошулинський незадоволений діяльністю Львівської ОДА під час формування перспективних планів об'єднання громад.

Сьогодні, 11 лютого, на сесії Львівської обласної ради під час обговорення питання про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Львівської області депутат від ВО "Свободи" Руслан Кошулинський запропонував визнати роботу Львівської ОДА у питанні формування перспективних планів об'єднання громад незадовільною.

Таку позицію він висловив, через надзвичайно велику кількість пікетів, які відбувалися під стінами Львівської облради, щото створення ОТГ. Крім цього він зазначив, що з 20 районів представники ЛОДА провели консультації з громадою лише у 11 районах області. Однак депутати не підтримали таку пропозицію.

Натомість Руслан Кошулинський запропонував усунути Василя Лозинського від обов'язків у частині формування територій громад Львівської області.

"Рекомендувати Львівській ОДА до скерування перспективного плану об'єднання громад в Кабміні усунути першого заступника голови Львівської ОДА Василя Лозинського від функціональних обов'язків в частині реформи децентралізації" – заявив Руслан Кошулинський.

У відповідь на таку пропозицію голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, пожартував, що таким рішенням лише полегшать роботу Василя Лозинського. Пропозицію Руслана Кошулинського підтримали лише 9 депутатів у сесійній залі.

Питання про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Львівської області перенесли на розгляд на наступну сесії обласної ради, оскільки цього разу для прийняття рішення не вистачило одного голосу. "За" проголосували 42 із 43 необхідних голосів.

Нагадаємо, 5 грудня, на сесії Львівської обласної ради депутати схвалили зміни до Перспективного плану формування територій громад Львівської області від 2017 року до якого внесли  Оброшинську сільська громада (Оброшинська, Ставчанська, Конопницька сільради).

Зазначимо, наразі Львівська ОДА має направити на розгляд уряду ці зміни до Перспективного плану, після затвердження яких такі громади матимуть підстави для переходу на прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом, адже ОТГ не отримає фінансування на соціально-економічний розвиток, якщо вона не передбачена у перспективному плані Львівщини.

Нагадаємо, у березні цього року уряд змінив Перспективний план Львівщини, уточнивши склад Гніздичівської та Жидачівської ОТГ. Перед цим уряд вносив зміни у перспективні плани формувань ОТГ Львівщини ще у липні 2017 року. 

Додамо, на початку грудня мешканці села Волиця перекрили трасу Львів – Шегині з вимогою не ліквідовувати Волицьку ОТГ, а 18 листопада мешканці Сокільників, Басівки та Годовиці влаштували пікет під будівлею Львівської ОДА з вимогою внести Сокільницьку ОТГ (Сокільники – центр, Басівка, Годовиця) в Перспективний план формування територій громад Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.