Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

НАБУ

Неділя, 22 січня 2023, 11:35

НАБУ викрило, що галичанин Лозинський був членом ОЗУ

НАБУ

Василь Лозинський входив до складу ОЗУ, яке займалось розкраданням бюджетних коштів.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Лозинський входив до складу організованого злочинного угрупування (ОЗУ), яке займалось розкраданням бюджетних коштів. 

Про це повідомило НАБУ сьогодні. 

Співробітники НАБУ і САП завдяки оперативному проникненню до складу ОЗУ викрили та припинили діяльність ОЗУ з розкрадання бюджетних коштів. 

НАБУ підтвердило, що Лозинського було затримано під час отримання 400 тис. дол. США неправомірної вигоди. 

"Ці кошти заступник міністра одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами", – стверджує НАБУ.

Йдеться про договори на закупівлю техніки, яка мала забезпечити населення теплом у зимовий період через ситуацію, що склалась внаслідок руйнування об‘єктів критичної інфраструктури. Кабмін на ці цілі призначив 1,68 млрд грн.

"Як встановило слідство, низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Для цього – вступили у змову з групою посередників та забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною на майже 280 млн грн вартістю з наперед визначеними суб'єктами підприємницької діяльності. Ті, як з'ясувало слідство, мали за це передати держслужбовцям вищезазначену суму як винагороду", – стверджує НАБУ.

В операції з викриття ОЗУ взяли участь понад 150 співробітників НАБУ. Проведено низку обшуків, під час яких в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тис. грн та 38,7 тис. дол. США. Також вночі затримано одного з учасників ОЗУ, який намагався перетнути державний кордон та виїхати з України. Слідство триває.

Наразі детективи здійснюють невідкладні слідчі дії для встановлення усіх учасників злочинного угруповання та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Попередня правова кваліфікація – ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 191 КК України.

 Нагадаємо, вчора, 21 січня стало відомо про те, що НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Василь Лозинський перед тим працював на посаді в.о. міністра. З 2015 до 2020 року він працював у Львівській ОДА, де останньою обіймав посаду першого заступника голови Львівської ОВА. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.