Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

екоферма

Суспільне Львів

Понеділок, 23 січня 2023, 16:00

На Львівщині переселенці будують будинки з конопель та працюють на екофермі

екоферма

У селі Горішнє переселенці викупили закинуту ферму й на її основі створили екологічне виробництво та зводять екобудинки з коноплі.

Про це повідомляє Суспільне.

Громадська організація Go friends, директор якої Євген Моїсеєв переїхав на Львівщину з Києва на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у селі Горішнє викупила закинуту ферму та територію довкола й почали її відновлювати.

На роботу запросили переселенців, які через війну втратили свої домівки та роботу.

"Ми знайшли цю ферму, почали частково викупляти. Посадили картоплю більше гектара, зібрали 7 тонн картоплі. Влітку тут працювало близько 15 переселенців і люди, які не мають робочих місць" – наголосив Євген Моїсеєв.

За його словами, концепція екоферми полягає в тому, що переселенці тут не лише працюватимуть і забезпечуватимуть себе продуктами, а й житимуть. Вони самі для себе зводять житло, розраховане на сотню людей.

"Ця будівля – екобудинок з коноплі. Конопля змішується з вапном і глиняний такий укріплювач. Тут є 30 кімнат. Це стовідсотковий екобудинок, він дуже теплий. У кожної сім'ї буде свій санвузол та туалет" – додав Моїсеєв.

Зазначимо, станом на грудень 2022 року на території Львівської області офіційно зареєстрували 257 тисяч внутрішньо переміщених українців, проте реальна кількість переселенців, які проживають на території області більша приблизно удвічі через те, що багато людей поселилися у приватному секторі й не реєструвалися як ВПО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.