Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

ДБР

Вівторок, 24 січня 2023, 11:38

На Львівщині ДБР спіймало на хабарництві начальника військкомату

хабар

Посадовець спільно з керівницею військово-лікарської комісії за хабар підробляли для призовників довідки про непридатність до військової служби.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Державне бюро розслідувань у Львівській області викрило злочинну схему за участі начальника військкомату та тимчасової очільниці військово-лікарської комісії, які підробляли довідки про непридатність призовників до військової служби.

За даними ДБР, працівникам військкомату закидають також і підробку дозволів на виїзд військовозобов'язаних чоловіків за кордон. Йдеться, зокрема, про хабар на суму три тисячі доларів, який посадовці отримали від призовника за документ, що скасовує заборону на перетин українського кордону під час дії воєнного стану.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний військком залучив до схеми свого водія. Останній особисто отримував гроші від призовників.

За фактом злочинів відкрили кримінальне провадження. Наразі справу курує Офіс Генерального прокурора.

Усім фігурантам справи повідомили про підозру, невдовзі їм оберуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, нещодавно ДБР викрило злочинну схему за участі львівського високопосадовця.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.