Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

СБУ

Четвер, 26 січня 2023, 15:14

На Львівщині затримали учасника схеми незаконного переправлення ухилянтів за кордон

затримання

Спецслужби затримали третього учасника злочинної групи, яка підробляла медичні довідки для виїзду військовозобов'язаних за кордон.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

На початку цього тижня СБУ затримала мешканця Львівщини, третього учасника незаконної схеми переправлення військовозобов'язаних через держкордон.

Зокрема, зловмисники забезпечували ухилянтів фальшивими медичними довідками про непридатність до військової служби за що вимагали 5 000 доларів.

"На початку цього тижня СБУ затримала третього фігуранта вказаної схеми, який перебував у розшуку. Раніше судимий, 47-річний зловмисник відповідав за пошук потенційних "клієнтів" та забезпечував виготовлення фальшивих медичних довідок ухилянтам" – наголосили в СБУ.

Зазначимо, наприкінці липня 2022 року правоохоронці затримали першого з учасників цієї незаконної схеми, який керував діяльністю злочинного угруповання, забезпечував наповнення "клієнтської бази" та координував виготовлення документів.

Ще один учасник схеми, який забезпечував функціонування технічної сторони злочинної діяльності, був викритий та затриманий в серпні минулого року.

Усім фігурантам провадження повідомили по підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

Їм обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Нагадаємо, у листопаді правоохоронці викрили мешканця Дрогобиччини, який організував схему переправлення ухилянтів за допомогою системи "Шлях".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.