Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Закалюк

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 27 січня 2023, 11:37

Педагог Закалюк зігріватиме львівські школи іконкою Садового з буржуйкою в руках

Андрій Закалюк

Під час вимкнення електропостачання "Львівобленерго" школи та дитячі садочки Львова залишаються без тепла та світла.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У школах і дитячих садочках Львівської МТГ у разі погодинних вимкнень електроенергії щезає опалення та світло, а генератори забезпечують світло лише в укриттях й інтернет, щоб діти могли зв'язатися з батьками. 

"Коли в навчальних закладах пропадає електроенергія, заживити світлом всю школу, харчоблок, комп'ютери та прилади просто неможливо. Для цього потрібні генератори надзвичайно великої потужності.

Інше питання – це опалення. Більшість шкіл підключені до тепломережі міста. Відповідно, коли на велику кількість часу виключається світло, котельні теж не мають енергії й тепло не подається. Навчальні заклади не є повністю незалежні, тому не можуть під'єднати генератор і забезпечити себе теплом. Опалення подається з котелень, з ТЕЦ" – пояснив начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

За його словами, ситуація з електроенергією у всіх закладах різна.

"Кожен навчальний заклад міста має генератор (велику частину їх нам забезпечили благодійники). Вони призначені для форс-мажорних обставин: світло в укриттях, заживлення інтернету, щоб діти могли зв'язатися з батьками. Також наші навчальні заклади є в другій черзі пунктів незламності, то в таких випадках генератори будуть використовувати для потреб мешканців (зарядки телефонів, нагрівання їжі тощо)" – додав Закалюк.

Нагадаємо, з 23 січня у школах Львова стартував другий навчальний семестр. Також для учнів молодших класів Львова запровадили щоденні обов'язкові прогулянки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.