Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

колишній ресторан "Шекспір"

google.com.ua

П'ятниця, 27 січня 2023, 10:49

У Львові збудують багатоповерховий готель на місці колишнього ресторану Шекспір

колишній ресторан "Шекспір"

Виконком дозволив депутату Львівської міськради перетворити ресторан "Шекспір" на 12-поверховий апарт-готель.

Вчора, 26 січня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво Петром Адамиком, Яною Адамик та Петром Соболем апарт-готелю з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення, даховою котельнею та підземною автостоянкою на вул. Любінській, 144 у м. Львові зі знесенням існуючих споруд.

Готель збудують на місці колишнього ресторану "Шекспір", будівлю якого мають знести, на двох земельних ділянках, загальною площею 0,0700 га та 0,1000 га, що передбачені для будівництва і обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування.

Згідно із містобудівною документацією, нова будівля складатиметься з кількох частин, висотою у 44,4 метра й 42,8 метра (12 поверхів) та 9,60 метра (2 поверхи). Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 38%.

Окрім готельних номерів, у будівлі також знаходитимуться офісні та комерційні приміщення.

"Тут передбачено дворівневий підземний паркінг, де також облаштують й укриття. Паркомісць буде стільки, скільки й готельних номерів. Також цей готель буде використовуватися для тимчасового проживання відвідувачів" – наголосив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Також забудовники пообіцяли облаштувати громадський простір з фасадної частини будівлі.

За словами Коломєйцева, будівництво повністю відповідає усім будівельним нормам та вимогам.

Земельні ділянки, на яких зведуть новобудову, належать до зони Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови відповідно до зонінгу Залізничного району.

Нагадаємо, Петро Адамик на місцевих виборах-2020 пройшов до Львівської міської ради від партії Європейська Солідарність, офіційно – член цієї партії, увійшов до Центральної ради партії Європейська Солідарність. Був депутатом міськради попереднього скликання (2015-2020 рр.) – пройшов від Блоку Петра Порошенка.

Адамик є заступником директора ТзОВ "Британський дім", головою Львівської обласної громадської організації "Федерація регбі Львівщини". У 2020 році Адамик зібрав 3,6 мільйона гривень готівки.

Петро Соболь, депутат Львівської міської ради від ГП Пора у 2006-2010 роках є бізнес-партнером Адамика. Він разом з Адамиком були власниками ресторану "Шекспір", який закрили у 2021 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.