Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Остап та Нестор Нижанківські

ФБ Стрийської міськади

П'ятниця, 27 січня 2023, 14:21

2023 рік у Стрийській громаді оголосили роком Остапа і Нестора Нижанківських

Остап та Нестор Нижанківські

Стрийська міськрада оголосила 2023 рік роком Остапа і Нестора Нижанківських.

Про це повідомляє Стрийська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

На сесії Стрийської міської ради депутати прийняли рішення про оголошення 2023 року роком Остапа і Нестора Нижанківських.

«Нещодавно ми відзначили 160 років від дня народження славетного земляка. До цієї дати планували і відкриття пам’ятника, наріжний камінь до якого у 2021-му освятив Блаженніший Святослав. Війна змістила пріоритети, однак цьогоріч таки сподіваємося, що вдасться звести у Стрию монумент великому Остапу Нижанківському» – йдеться у повідомленні.

Протягом 2023 року управлінням культури, молоді та спорту Стрийської міськради мають провести заходи для вшанування пам’яті сім’ї Нижанківських.

Нагадаємо, Остап Нижанківський – капелан австрійської армії, громадсько-політичний діяч, композитор і диригент, один із засновників і директор «Маслосоюзу», член Української Національної Ради ЗУНР – ЗО УНР, за що його заарештувала польська окупаційна влада і розстріляла без слідства і суду. Народився у Стрию.

Його син – Нестор Нижанківський – відомий український композитор і піаніст, педагог, засновник і голова Союзу українських професійних музик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.