Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

банк у Львові

П'ятниця, 27 січня 2023, 15:00

На Львівщині працівниця банку привласнила майже 50 тисяч гривень

банк у Львові

Головний кредитний фахівець одного з банків оформила від імені клієнтки фіктивну заяву на отримання споживчого кредиту та привласнила всі кошти.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці затримали працівницю банку, 50-річну мешканку міста Сокаль Червоноградського району, яку звинувачують у службовому підробленні та привласненні майже 50 тис. грн.

"Підозрювана, головний кредитний фахівець однієї з банківських установ, зловживаючи службовим становищем, внесла до електронних систем банку недостовірні відомості про клієнтку та оформила від її імені фіктивну заяву на отримання споживчого кредиту нібито для придбання меблів. Кредитні кошти вона надалі привласнила – сума збитків, завданих банку, становить майже п’ятдесят тисяч гривень" – наголосили у поліції.

Слідчі повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) ККУ та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) ККУ.

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваній, – позбавлення волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.