Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лампа

Понеділок, 30 січня 2023, 11:46

Мешканці Львівщини зможуть отримати LED-лампи замість ламп розжарювання

лампа

Безплатно обміняти лампочки можна буде у відділеннях Укрпошти.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй Facebook-сторінці.

З кінця січня у відділеннях Укрпошти львів’яни та жителі області зможуть безкоштовно обміняти п'ять справних ламп розжарювання на світлодіодні для зменшення навантаження на енергосистему регіону.

Процедура обміну буде разовою і здійснюватиметься двома шляхами: через портал "Дія" та через безпосередню взаємодію з Укрпоштою.

Попередня реєстрація заявки в "Дії" гарантує отримання енергоощадних ламп, адже на кожне онлайн-замовлення готують резерв. Наразі форма реєстрації неактивна: опрацьовуються заявки, які раніше подали учасники бета-тестування послуги. Проте невдовзі послуга стане доступною для всіх львів'ян.

У відділенні Укрпошти обмін здійснюється за наявності в людини паспорта, ідентифікаційного коду та п’яти ламп розжарювання.

Зазначимо, що експериментальна програма обміну лампочок для населення впроваджена на початку поточного року. Проєкт реалізовується за підтримки Єврокомісії.

Станом на зараз програму тестують у Львові та в кількох інших великих обласних центрах України в бета-режимі. У перспективі її поширять на всю територію України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.