Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Владислав Атрошенко

Середа, 1 лютого 2023, 14:39

Апеляційний суд на рік позбавив мера Чернігова права обіймати посаду

Владислав Атрошенко

Суд оштрафував Владислава Атрошенка на 6 800 гривень та позбавив його права обіймати посаду мера Чернігова впродовж одного року.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львівському апеляційному суді розглянув апеляційну скаргу міського голови Чернігова Владислава Атрошенка та визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення.

Зокрема, суд оштрафував Атрошенка на 6 800 грн та позбавив його посади на 1 рік. Проте скасував додатковий штраф у розмірі 3 400 грн, який наклав на мера Чернігова Яворівський районний суд у грудні 2022 року.

Зазначимо, Атрошенка звинувачують у тому, що у торік липні року під час робочої поїздки до швейцарського Лугано він намагався виїхати з України на машині його дружини Tesla Model X та він не повідомив про це НАЗК, а такі дії кваліфікують як приватний інтерес.

Під час засідання суд вислухав свідчення водія Олександра Коробка, з яким мер намагався перетнути кордон, та самого Владислава Атрошенка.

«Ми доїхали до пропускного пункту Краківець на машині марки Tesla Model X, де нас не пропустили та повернули назад до Львова» – повідомив судді водій мера.

Також, як розповів Коробка, саме його ідеєю було обміняти Tesla Model X на службове авто Toyota Camry, коли меру та його водію відмовили у пропуску на кордоні.

Ці слова підтвердив і сам Владислав Атрошенко.

«Вирішив дослухатись до водія та зачекав, доки він повернеться на службовому автомобілі» – додав мер Чернігова.

Нагадаємо, під час попереднього слухання цієї справи, 27 січня, мери Києва та Львова прийшли підтримати Владислава Атрошенка.

Додамо, Владислав Атрошенко є міським головою Чернігова з 2015 року. На місцевих виборах у 2020 році його переобрали на другий термін. Був народним депутатом України 6, 7 та 8 скликань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.