Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електропостачання

Четвер, 2 лютого 2023, 12:12

На Львівщині існує значний дефіцит енергетичної системи – Годик

електропостачання

Через зруйноване обладнання та низький ліміт споживання електроенергії на Львівщині часто застосовують аварійні графіки вимкнення світла.

Про це повідомили сьогодні, 2 лютого, на брифінгу у Львівській ОВА, передає кореспондент Варіантів.

Станом на сьогодні енергетична система перебуває у критичному становищі, внаслідок чого до графіків погодинних відключень додаються й аварійні.

«Ракетні удари по об'єктах енергетики не проходять безслідно, як наслідок маємо значний дефіцит в енергетичній системі, встановлені у кожній області ліміти споживання та графіки відключень. Застосовуються також стабілізаційні заходи у вигляді аварійних відключень» – розповів перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Також він пояснив, що існує безліч факторів від яких залежать заходи обмеження. Перш за все – це генерація всього, що входить в енергетичну систему, а по-друге – погодні умови. Окрім цього встановлені ліміти на конкретну добу.

«Зараз ситуація така як є. Чекаємо позитивних новин та зрушень на енергетичному фронті в частині відновлення енергетичної інфраструктури, від чого й залежать ліміти відведені для області» – прокоментував Годик.

За інформацією технічного директора ПрАТ «Львівобленерго» Романа Іванціва, у розрахунку загального балансу споживання енергосистеми України «Львівобленерго» виділив певний ліміт на споживання енергії.

«Після проведених розрахунків нам доведений ліміт у розмірі 53% споживання» – зазначив Іванців.

Також технічний директор прокоментував, чому відбуваються затримки з увімкненням електроенергії під час повітряної тривоги.

«Задля власної безпеки під час повітряної тривоги є заборона для перебування працівників електричних галузей на підстанціях, адже ці об'єкти є першочерговими для ворога» – пояснив Роман Іванців.

Що ж до вимкнення електроенергії у білій зоні з настанням сильніших холодів, то Роман Іванців пояснив, що ця ситуація буде залежати від генерації електроенергії та лімітів.

«Якщо буде достатньо генеруючої потужності та достатньо виділеного ліміту на Львівщину, тоді в аварійних відключеннях не буде потреби» – наголосив він.

Задля покращення ситуації, працівники закликали населення розумно споживати енергію та не навантажувати мережу після увімкнення світла.

«Підключайте прилади поступово при увімкненні світла, адже навантаження системи приносить шкоду та створює додаткове навантаження» – закликав Роман Іванців.

Нагадаємо, з 2 грудня 2022 року на території Львівської області впровадили графік подачі електроенергії, який передбачає подачу світла лише 8 годин на добу.

Додамо, 26 січня російські окупанти випустили по Україні 55 крилатих ракет. Постраждали об’єкти енергетичної інфраструктури в Київській, Вінницькій та Одеській областях. Перед цим Росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні 14 січня. Тоді ракети влучили в об'єкт інфраструктури на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.