Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лисиця

cherk-consumer.gov.ua

Четвер, 2 лютого 2023, 15:07

На території Яворівської ОТГ виявили хвору на сказ лисицю

лисиця

У селі Залужжя Яворівської ОТГ у лисиці виявили сказ, через це на території села запровадили карантин.

Про це повідомляє Яворівська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Минулого тижня у селі Залужжя Яворівської ОТГ у лисиці виявили сказ.

Через це 26 січня Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Яворівській РВА наклала карантинні обмеження на село Залужжя, а також небезпечними є й прилеглі території – село Старий Яр, вулиця Львівська у місті Яворові.

"На цій місцевості забороняється проведення виставок та продаж собак, вивезення за межі собак, котів і диких тварин. У мисливських угіддях поруч забороняється проведення відстрілу диких тварин, їх вилов і вивіз.

Також, буде проведено обов’язкову профілактичну вакцинацію проти сказу домашніх кішок, собак та інших домашніх тварин. Просимо мешканців Яворівської громади не лякатись і сприяти проведенню щеплень домашніх улюбленців" – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, на початку січня у селі Доброгостів Дрогобицького району в домашньої собаки виявили захворювання на сказ, а наприкінці місяця сказ діагностували у домашньої собаки на території Городоцької ОТГ.

Додамо, впродовж 2022 року на території Золочівського району зареєстрували 10 випадків сказу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.