Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

заклад освіти на Львівщині

П'ятниця, 3 лютого 2023, 15:21

Педагогам Львівщини виплачуватимуть надбавки за престижність праці

заклад освіти на Львівщині

У 2023 році в обласному бюджеті передбачили 17 мільйонів гривень на виплату надбавок за престижність праці педагогічним працівникам області.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Комісія з питань освіти, науки та інновацій Львівської облради звернулася до Львівської ОВА з вимогою виділити кошти з обласного бюджету на виплату надбавок для педагогічних працівників закладів освіти обласного підпорядкування.

Як відповіли в обласній військовій адміністрації, цьогоріч департамент освіти і науки отримає 17 млн грн на оплату праці педагогічним працівникам

"За підсумками бюджетного 2022 року при уточненні показників обласного бюджету Львівської області на 2023 рік департаменту освіти і науки будуть збільшені кошторисні призначення на оплату праці педагогічним працівникам закладів освіти обласного підпорядкування у розмірі 17 млн грн. Зокрема, для виплати надбавки за престижність праці педагогічним працівникам закладів освіти обласного підпорядкування у розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати)" – йдеться у відповіді Львівської ОВА.

Як пояснила голова комісії облради Іванна Герус, через те, що з 1 квітня 2022 року було зменшено місцевим бюджетам на 10% освітню субвенцію з держбюджету, заклади освіти недоотримали частину надбавок та доплат, зокрема за складність, напруженість, за виконання особливо важливої роботи, за престижність праці.

Зазначимо, раніше педагогічні працівники КЗ ЛОР "Львівська спеціальна школа Марії Покрови І-ІІІ ступенів" та НРЦ "Довіра" звернулися до облради з проханням передбачити відповідні виплати у 2023 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.