Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

П'ятниця, 3 лютого 2023, 15:50

Козицький затвердив графік ведення військового обліку на Львівщині

Максим Козицький

Максим Козицький затвердив графік проведення перевірок стану організації та ведення військового обліку на території області у 2023 році.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 39/0/5-23ВА від 1 лютого 2023 року.

Максим Козицький затвердив аналіз стану військового обліку на території Львівської області у 2022 році та завдання на 2023 рік.

"З метою якісної організації та ведення військового обліку на території Львівської області у 2023 році зобов'язую затвердити аналіз стану організації та ведення військового обліку на території Львівської області у 2022 році, затвердити графік проведення перевірок стану організації та ведення військового обліку на території Львівської області у 2023 році, затвердити завдання щодо забезпечення функціонування системи військового обліку на території Львівської області у 2023 році" – йдеться у розпорядженні.

Козицький доручив головам районних державних адміністрацій спільно з територіальними центрами комплектування та соцпідтримки розробити та видати розпорядження про стан військового обліку на території відповідних районів області у 2022 році та завдання на 2023 рік, у яких визначити заходи щодо покращення стану військового обліку на підпорядкованих територіях.

Загалом торік комісії територіальних центрів комплектування та соцпідтримки спільно з районними адміністраціями провели 941 перевірку підприємств, установ та організацій області з питань ведення військового обліку.

Загальними недоліками, виявленими під час перевірок, були:

- несвоєчасне повідомлення районних територіальних центрів комплектування та соцпідтримки про зміни облікових даних військовозобов'язаних;

- наявність у військовозобов'язаних обліково-послужних карток замість тимчасових посвідчень військовозобов'язаного встановленого зразка;

- не у повному обсязі заповнення розділу II "Відомості про військовий облік" особових карток форми П-2.

Також у результаті перевірки в області не виявили випадків незаконного бронювання військовозобов'язаних за органами держвлади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями на період мобілізації та на воєнний час.

Основними завданнями щодо забезпечення функціонування системи військового обліку на території Львівщини у 2023 році є:

- взяття на персонально-первинний військовий облік громадян, які прибули на нове місце проживання;

- ведення карток первинного обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які проживають на території адміністративно-територіальної одиниці;

- здійснення перевірки стану військового обліку та бронювання в місцевих державних адміністраціях, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях;

- здійснення постійного контролю за дотриманням вимог чинного законодавства у сфері організації та ведення військового обліку посадовими особами підприємств, установ та організацій;

- визначення потреби в підвищенні кваліфікації працівників, відповідальних за ведення військового обліку.

Нагадаємо, що раніше Максим Козицький розпорядився провести приписку українців до призовних дільниць області у 2023 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.