Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Петро Радковець

Фб Андрія Садового

Понеділок, 6 лютого 2023, 10:55

Помер львівський гід та краєзнавець Петро Радковець

Петро Радковець

Відомий львівський екскурсовод Петро Радковець раптово помер у віці 59 років.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У суботу, 4 лютого, на 59 році життя у Львові раптово помер львівський гід та краєзнавець, популяризатор львівської міської історії та культури Петро Радковець.

Чин парастасу відбудеться сьогодні о 19:00 год у Храмі Пресвятої Трійці УГКЦ по вул. Тершаковців, 9. Похорон відбудеться у вівторок, 7 лютого.

Петро Радковець – автор сотень краєзнавчих публікацій, учасник та співавтор десятків телевізійних проєктів, документальних фільмів та сюжетів, присвячених Львову, на регіональних та національних телеканалах. Народився у Львові 27 квітня 1964 року. Разом з братом Іваном, став автором збірки казок для дітей ("Таємниці львівських левів", Львів, 2015). Брати Радковці є розробниками численних авторських туристичних маршрутів Львовом та заходом України, співавторами краєзнавчих розвідок "Загадки міста Лева".

Петро Радковець був одним з найвідоміших львівських та українських гідів. Його авторські екскурсії тішили гостей нашого міста упродовж останніх 20 років. Мав ліцензійне посвідчення львівського гіда під номером 1, яке офіційно отримав від Львівської міської ради.

Одним з останніх за його участю став проєкт "Місто лікує" – безкоштовні прогулянки Львовом для захисників та військових ветеранів, які проходять реабілітацію.

Додамо, у 2013 році Варіанти спілкували з Радковцем про у статті "Місто моєї мрії. Львівські екскурсоводи".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.