Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Кучма

Фб Т. Кучми

Понеділок, 6 лютого 2023, 17:18

Суд залишив без задоволення апеляційну скаргу щодо міського голови Дрогобича Кучми

Тарас Кучма

Міському голові Дрогобича доведеться сплатити штраф за адмінпорушення. 

Сьогодні Львівський апеляційний суд залишив без змін постанову Дрогобицького суду, який визнав міського голову Дрогобича Тараса Кучму винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1,2 ст. 172-7 КУпАП, і наклав стягнення у вигляді штрафу.

Про це повідомила пресслужба суду. 

Йдеться про рішення судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 3 листопада 2022 року, де Кучму визнано винним у вчиненні адмінправопорушення, пов'язаного з конфліктом інтересів під час його передвиборчої кампанії. Тоді ж суд наклав штраф на Тараса Кучму. Згідно з КУпАП штраф в межах від 1,7 тис. грн до 6,8 тис. грн.

Тоді ж у листопаді Тарас Кучма пояснив, що в позові йшлося про те,  що представник приватної фірми звернувся до міськради Дрогобича, щоб отримати дозвіл на оренду землі для обслуговування будівель, які є у власності фірми. Ця людина під час передвиборчої кампанії у 2020 році поповнила виборчий фонд Тараса Кучми на 90 тис. грн. Він також повідомив, що вважає рішення суду упередженим та оскаржить його. 

Нагадаємо, у лютому Львівський апеляційний суд на рік позбавив міського голову Чернігова права обіймати посаду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.