Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

знеструмлення

Середа, 8 лютого 2023, 10:18

На Львівщині 20 лютого світло не вимикатимуть

знеструмлення

20 лютого в області енергетики проведуть заміри максимального споживання електроенергії.

Про це повідомляє "Львівобленерго" на своїй сторінці у Фейсбуці.

У понеділок, 20 лютого, на території Львівської області енергетики не застосовуватимуть графіки вимкнення світла, натомість проведуть заміри обсягів споживання електроенергії.

"По всій Україні, починаючи з 8 лютого, будуть змінені ліміти споживання. По кожній області в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень. Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області" – наголосили в "Львівобленерго".

Згідно з цим, почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Однак через дефіцит потужності одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, ліміти споживання можуть дещо знизити.

"Завдяки цьому ми зможемо побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Таке дослідження, яке називається режимним виміром, дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми. Такі вимірювання дадуть можливість враховувати при встановленні лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання" – йдеться у повідомленні.

Орієнтовний графік вимірів такий:

- 8 лютого: Запорізька, Донецька, Миколаївська області;
- 9 лютого: Харківська, Херсонська, Хмельницька області;
- 10 лютого: Волинська, Київська області;
- 13 лютого: Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська, Закарпатська області;
- 14 лютого: Полтавська, Черкаська, Рівненська, Луганська області;
- 15 лютого: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська області;
- 16 лютого: Дніпропетровська область;
- 17 лютого: м. Київ, Чернівецька область;
- 20 лютого: Львівська, Одеська.

У "Львівобленерго" наголосили, що у випадку повторення масованих ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі проведення режимних вимірів перенесуть до стабілізації ситуації.

 

Нагадаємо, з 2 грудня 2022 року на території Львівської області впровадили графік подачі електроенергії, який передбачає подачу світла лише 8 годин на добу.

Також з 20 січня у телеграм-каналах поширилася неправдива інформація про оновлення графіків відключення електроенергії на Львівщині та нові правила відключень, які триватимуть по 6 годин на добу. У "Львівобленерго" перелічили ці групи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.