Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 14 лютого 2023, 13:50

На Львівщині зареєстрували понад 65% вакансій для працівників робітничих професій

Львів

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становить 10,5 тисячі гривень.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості. 

Станом на 1 лютого цього року за посередництва Львівської обласної служби зайнятості роботу шукали 4482 безробітних, для яких у базі вільних робочих місць і вакантних посад налічувалося 3978 пропозицій працевлаштування.

"Більшість вакансій (65,2%) адресовані представникам робітничих професій. Для службовців зареєстровано лише 26,9% вільних місць праці, ще менше (7,9%) – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки. Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 10,5 тис. грн, однак декому працедавці готові платити вдвічі більше, зокрема лікарям різної спеціалізації, водіям, токарям, швачкам, трактористам, слюсарям-ремонтникам, електрикам та ін. Декому пропонується ще вища винагорода: агроному – 52,0 тис. грн, машиністу крана автомобільного – 45,0 тис. грн, водіям і трактористам-машиністам – 30-40 тис. грн" – наголосив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, допомога з безробіття призначається з першого дня після дня надання статусу безробітного. У період дії воєнного стану її мінімальний розмір становить 1 тис. грн, максимальний – 6,7 тис. грн (не більше розміру мінімальної заробітної плати, що встановлена законодавством на 1 січня цього року).

Тривалість виплати – до 90 календарних днів.

Додамо, станом на початок січня в області зареєстрували 5,1 тисячі безробітних, 56% з них мають вищу освіту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.