Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

декомунізація на Львівщині

Середа, 15 лютого 2023, 11:34

На Львівщині планують декомунізувати понад 180 об'єктів

декомунізація на Львівщині

В області склали перелік об'єктів, які підлягають декомунізації.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Вчора, 14 лютого, робоча група з питань декомунізації на території Львівської області склала перелік зі 183 об’єктів радянської доби, які підлягають декомунізації. 

Загалом у цей перелік увійшли об’єкти, що прославляють імперських російських діячів, представників культури і мистецтва чи історичні події, а також радянські топоніми.

Частина з них стане експонатами майбутнього музею тоталітарних режимів, до якого передадуть частину демонтованих пам’яток.

У Львівській ОВА наголосили, що наприкінці минулого року вирішили створити робочі групи з декомунізації при районних військових адміністраціях, які мали зібрати інформацію про наявність на території району пам'ятників і таблиць радянської доби (присвячених солдатам радянської армії, колгоспникам, радянським космонавтам та діячам, подіям, які прославляють СРСР чи російську імперію тощо), а також радянських топонімів, які підлягають декомунізації.

Процес декомунізації на Львівщині планують повністю завершити до кінця 2023 року.

Додамо, у вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.