Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

повітряна тривога

Четвер, 16 лютого 2023, 11:49

Російські окупанти випустили по Україні понад 30 крилатих ракет

повітряна тривога

Російські окупанти випустили по території України 32 крилаті ракети, з них 16 збили сили ППО.

Про це повідомляє Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗСУ на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 16 лютого, по території України російські окупанти випустили 32 крилаті ракети із літаків стратегічної авіації з Каспійського моря та кораблів Чорноморського флоту.

Протиповітряною обороною було збито 16 ракет.

"Противник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування. Застосовано 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет "Калібр" із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

Силами та засобами Повітряних Сил ЗС України знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр" та дві керовані авіаційні ракети Х-59. На жаль, частина крилатих ракет Х-22 досягла своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Наразі на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет" – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, 16 лютого під час повітряної тривоги російські окупанти запустили масовану ракетну атаку по Україні. Одна з ракет влучила в об'єкт критичної інфраструктури у Дрогобицькому районі.

Востаннє окупанти випустили по Україні понад 70 крилатих ракет 10 лютого. Тоді ракета також влучила в об'єкт критичної інфраструктури на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.