Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дерев'яна церква на Львівщині

Четвер, 16 лютого 2023, 15:31

На Львівщині у сімох дерев'яних церквах облаштують протипожежну сигналізацію

дерев'яна церква на Львівщині

Цього року у сімох дерев'яних храмах області мають встановити протипожежну сигналізацію.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 15 лютого, на засіданні комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму Львівської облради депутати обговорили встановлення протипожежної сигналізації у дерев'яних храмах у Львівському, Червоноградському, Дрогобицькому та Самбірському районах області.

Як зазначив голова комісії Іван Щурко, попри обмеження бюджету в умовах правового режиму воєнного стану, пріоритетним залишається збереження історичної архітектурної спадщини в області.

"Обласною програмою у цьому році, окрім інших запланованих заходів, продовжено фінансування встановлення систем автоматичних пожежних сигналізацій та систем оповіщення про пожежу у дерев'яних церквах, які мають статус пам'ятки. Йдеться про сім об'єктів - це дерев'яні храми у Львівському, Червоноградському, Дрогобицькому та Самбірському районах області" – наголосив Іван Щурко.

Додамо, минулого року дерев'яну церкву святого Михаїла у селі Підгірці Золочівського району, яка згоріла у 2006 році, вирішили відбудувати й облаштувати у її приміщенні Музей давніх ікон.

Також у січні 2022 року у селі Коростів Стрийського району вогонь знищив дзвіницю дерев'яної церкви святої Параскеви Тирнівської ХІХ століття.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.