Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

П'ятниця, 17 лютого 2023, 15:58

В Україні дозволили надсилати судові повістки через Viber

судова справа

З 15 лютого українцям можуть надсилати судові повістки через месенджер Viber.

Про це повідомляє державне підприємство "Інформаційні судові системи" на своїй сторінці у Фейсбуці. 

З 15 лютого через зміни в оновленому Порядку надсилання судових повісток від 23 січня, в Україні, на додачу до вже традиційних листів на пошту й SMS повідомлень, дозволили надсилання судових повісток і викликів за допомогою Viber.

"Державне підприємство "Інформаційні судові системи" повідомляє про випуск оновленої версії програмного забезпечення автоматизованої системи документообігу суду, яка передбачає запровадження додаткового каналу електронної комунікації судів з учасниками судового процесу" – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у новому порядку надсилання повісток з’явився альтернативний спосіб оповіщення громадян про судові справи через месенджер у зв’язку з економією бюджетних коштів.

Якщо в учасників судового процесу на телефоні немає Viber, то судову повістку направлятимуть за допомогою SMS. 

Нагадаємо, у 2021 році  Личаківський районний суд вирішив не надсилати повістки учасникам судових процесів через відсутність фінансування. А у 2020 році суд призупинив відправлення поштової кореспонденції через брак коштів на марки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.