Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гімназія №5 у Дрогобичі

drohobych-rada.gov.ua

Вівторок, 21 лютого 2023, 10:32

У Дрогобичі відновили вікна у п'яти школах, які постраждали через ракетні удари

гімназія №5 у Дрогобичі

Через обстріли у п'яти навчальних закладах Дрогобича було вибито 72 старих вікон.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

У гімназії №5 імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького та ще 4 школах Дрогобича замінили вікна, які буди вибиті через ракетні удари. Також з понеділка, 20 лютого, у гімназії №5 відновили очне навчання.

Як зазначив начальник відділу освіти Дрогобицької міськради Віталій Вовків, після ракетної атаки в об'єкт критичної інфраструктури у Дрогобичі, від ударної хвилі в гімназії було пошкоджено 30 дерев’яних вікон. Окрім гімназії №5, ушкоджень зазнали й вікна у ліцеї імені Богдана Лепкого, гімназії №3, ліцеї №16 та колишньому приміщенні навчального закладу №15. Загалом – 72 вікна.

За його словами, до обідньої пори 17 лютого було замінено скло у дерев’яних вікнах будівлі гімназії №5. Ремонтні роботи із заміни скла було проведено і в інших навчальних закладах міста, які зазнали ушкоджень від ракетної атаки.

"Практика показала, що ті вікна, які були пластиковими – практично не постраждали. Гірша ситуація із дерев’яними – у них або повилітали шибки, або ж понищено самі рами. Тому прийнято рішення терміново продовжити процес із заміни старих вікон на металопластикові у тих навчальних закладах, де досі цього не здійснено" – наголосив Віталій Вовків.

Додамо, 16 лютого під час повітряної тривоги російські окупанти запустили масовану ракетну атаку по Україні. Одна з ракет влучила в об'єкт критичної інфраструктури у Дрогобицькому районі.

Через це в гімназії №5 ударною хвилею було вибито шибки у приміщеннях, а також зруйнована стіна магазину поблизу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.