Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Вівторок, 21 лютого 2023, 10:50

У Стрию повернули в державну власність майнові комплекси вартістю понад 50 мільйонів

судова справа

Суд визнав за державою право власності на майнові комплекси площею понад 31 тисяч кв.м у Стрию.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори виконали рішення Господарського суду Львівської області щодо  реєстрації права державної власності на будівлі і споруди у Стрию, які раніше були незаконно передані у приватну власність.

Зокрема, до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис про право власності на майно загальною площею понад 31 тисяч кв.м на користь держави.

"У суді доведено незаконність реєстрації права власності на будівлі і споруди, а саме цілісних майнових комплексів вартістю близько 54 млн грн. Підставою позову стали незаконні рішення про оформлення та реєстрацію права власності на нерухоме майно. Приватне акціонерне товариство не мало права звертатись до органу місцевого самоврядування, для внесення рішень про оформлення та реєстрацію права власності, а останній видавати такі рішення та свідоцтва, на підставі яких здійснено реєстрацію права приватної власності. Суд підтримав позицією прокурора та задоволив позовні вимоги в повному обсязі" – наголосили у прокуратурі.

Суд визнав незаконними та скасував дані рішення та свідоцтва про право власності приватного товариства й визнав його за державою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.