Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Вівторок, 21 лютого 2023, 13:00

Більшість іноземців, які працюють на Львівщині, з Туреччини та Польщі

Центр зайнятості

Торік в області офіційно працював 381 іноземець, найбільше з Туреччини та Польщі.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості. 

Минулого року Львівський обласний центр зайнятості надав дозволи чи продовжив термін їхньої дії для 249 роботодавців на використання праці 381 іноземця із 42 країн.

Найбільше дозволів отримали приїжджі з Туреччини (86), Польщі (59), Індії (20), Німеччини (10), США (8), Великої Британії (6), Нідерландів (5), Намібії (5).

Крім цього, на Львівщині працюють громадяни Австрії (4), Франції (5), Норвегії (3), Чехії (3), Словаччини (3), Бразилії (3), Колумбії (3), Узбекистану (3).

Серед тих, хто отримав право працювати в Україні, 147 іноземців належать до категорії "інші наймані працівники", 83 – працюють в ІТ-сфері, до категорії "відряджені іноземні працівники" належать 24 особи, які були направлені іноземними роботодавцями в Україну для виконання певного обсягу робіт на підприємствах Львівщини.

Здебільшого праця іноземців застосовується у виробничій сфері, а також на фірмах, що займаються фінансовою та страховою діяльністю, будівництвом доріг, сільським господарством, ІТ-індустрією, освітою та торгівлею.

Нагадаємо, станом на початок лютого на Львівщині зареєстрували понад 65% вакансій для працівників робітничих професій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.