Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Середа, 22 лютого 2023, 12:13

На Львівщині планують створити гідрологічний заказник та дендрологічний парк

Львівщина

Львівська облрада напрацювала проєкти рішень про створення заказника "Травертинові джерела" та дендрологічного парку "Львівська Софіївка".

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Львівської обласної ради.

Комісія з питань екології Львівської облради 21 лютого 2023 року зареєструвала проєкти рішення про створення гідрологічного заказника місцевого значення "Травертинові джерела" та дендрологічного парку місцевого значення "Львівська Софіївка".

Зокрема, як йдеться у проєктах рішення, облрада планує створити дендрологічний парк "Львівська Софіївка" на території КЗ ЛОР "Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді". Парк займатиме площу у 1,4269 га, тут знаходяться 113 видів дерев та чагарників, з них 13 дерев віком понад 100 років. Земельна ділянка перебуває у власності облради.

Натомість гідрологічний заказник місцевого значення "Травертинові джерела" планується загальною площею 4,4 га на території філії "Львівське лісове господарство" Львівського району.

Його створять для збереження природних утворень – травертинових формацій, які є специфічними карбонатними породами осадового типу і слугують оселищами багатьох рідкісних видів рослин і тварин та формують унікальний осередок біорізноманіття. У межах території проєктованого заказника наявні рідкісні та червонокнижні рослини.

Наразі остаточне рішення про створення цих заказників мають прийняти депутати на сесії Львівської обласної ради.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.