Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

квіти

Четвер, 23 лютого 2023, 14:55

На Львівщині стартували рейди з виявлення продажу первоцвітів

квіти

У області організовують рейди для запобігання торгівлі первоцвітами, а мешканців закликають не зривати та не продавати ці квіти.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у Львівській області. 

На території Львівської області представники Державної екологічної інспекції спільно з правоохоронцями розпочали проводити рейди для недопущення продажу ранніх квітів.

У Держекоінспекції пояснили, що незаконний збір рідкісних, занесених до Червоної книги України ранньоквітучих рослин, заборонені законом "Про Червону книгу України" та Кодексом України про адміністративні порушення і передбачає штрафи від 49 до 62 грн за одну рослину, а продаж цих квітів – від 1700 до 3655 грн.

Екологи закликають мешканців не зривати та не купувати весняні квіти.

"Щовесни на території України великих обсягів набуває торгівля ранньоквітучими весняними рослинами – так званими первоцвітами. Масовий збір на продаж квітконосів рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення.

Крім цього, дуже часто первоцвіти знищуються з кореневою частиною, що призводить до фізичного знищення популяцій. За сезон в результаті незаконного збору для подальшої реалізації знищується велика кількість підсніжника білосніжного, білоцвіту весняного, шафрану Гейфеля, рябчика шахового, проліска дволистого, сону широколистого тощо" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, минулоріч рейди з виявлення та ліквідації незаконної стихійної торгівлі у Львові стартували з 18 лютого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.