Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

війна з Росією

Фб Генштабу ЗСУ

Четвер, 23 лютого 2023, 15:45

Червоноградські депутати хочуть повернути 30 тисяч для військовослужбовців у тилу

війна з Росією

Депутати Червонограда просять президента повернути доплату в 30 тисяч гривень для військовослужбовців, які не перебувають на фронті.

Про це повідомила пресслужба Червоноградської міської ради.

Сьогодні, 23 лютого, депутати Червоноградської міської ради підтримали звернення до президента та Верховної Ради з вимогою повернути додаткову винагороду в 30 000 гривень для українських військових і силовиків, які не перебувають безпосередньо на фронті.

Як йдеться у тексті звернення, депутати виступають категорично проти скасування доплат для військовослужбовців, називаючи це рішення суперечливим та несправедливим.

Зокрема, вони наголошують, що визначення зон військових дій часто довільне й не враховує перебування під обстрілами з боку окупанта, ракетних атак та їхнє відбиття. Також під скасування доплат потрапляють поранені військовослужбовці, які вже не можуть перебувати на передовій, та ті, хто перебуває на відновленні перед поверненням до зони бойових дій.

Також військовослужбовці витрачають більшу частину цих доплат на закупівлю спорядження, форми, бронежилетів чи спальників, на ремонт авто і приміщень, в яких змушені перебувати тощо.

"Цинічно рішення уряду щодо скорочення грошового забезпечення військових виглядає на тлі численних корупційних скандалів у Міністерстві оборони та інших органів влади. Вимагаємо застосовувати економію коштів виключно щодо статей, які в умовах війни не є пріоритетними.

Закликаємо Верховну Раду України підтримати, а Президента України невідкладно підписати закон про зміни до бюджету, яким спрямувати достатній ресурс на забезпечення українських військовослужбовців виплатами, а також боєприпасами та засобами розвідки і захисту.

Вимагаємо не економити на наших воїнах, не забирати їхні кошти – а шукати можливості, щоб забезпечити обіцяне всім військовим і підвищити виплати для тих, хто на передовій" – йдеться у тексті звернення.

Зазначимо, що з лютого цього року Міноборони скасувало додаткову винагороду в 30 000 грн військовим та силовикам, які перебувають далеко від зони бойових дій.

Доплата стосувалася широкого кола військовослужбовців та працівників силових структур. Крім бійців Збройних Сил України та Нацгвардії, її отримували працівники Служби безпеки, Національного антикорупційного бюро, управління держохорони, Держспецзв'язку, Державної служби надзвичайних ситуацій та поліцейські.

Крім цього, виплати поширювалися на строковиків та курсантів вищих військових навчальних закладів, які перебували за межами зони бойових дій та не виконували бойових завдань.

Відтепер ці виплати збережуть лише для військових, які виконують завдання на сході, півдні та півночі країни й тих, хто перебуває у матеріально-технічному забезпеченні.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.