Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дністер

Вівторок, 28 лютого 2023, 12:09

На Стрийщині нафтопродукти потрапили у Дністер

Дністер

Через витік трансформаторної оливи річка Дністер виявилася забрудненою нафтопродуктами.

Про це повідомила пресслужба департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА.

Ще у грудні 2022 року екологи втявили забруднення нафтопродуктами річки Дністер на території Львівської області, внаслідок витоку трансформаторної оливи на території села Бородчиці Стрийського району.

Станом на 27 лютого цього року, все ще тривають заходи з ліквідації забруднення. Зокрема:

- силами Ходорівської міської ради встановлено 5 загат із очерету у внутрішньогосподарському меліоративному каналі та старому руслі річки Дністер з метою затримання нафто-масляної речовини та уникнення її потрапляння в р. Дністер;

- силами 2 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України у трьох місцях встановлено захисні бони, відкачано понад 60 тон нафто-масляної речовини;

- проведено роботи по очищенню річки Дністер, забрудненої нафтопродуктами.

"ВП "Західна енергетична система" ПАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" не проведено жодних заходів із ліквідації витоку маслянистої речовини (оливи), з території якого є потрапляння в меліоративний канал та річку Дністер. Крім цього, станом на сьогодні, у зв’язку із погодними умовами та підняттям рівня води, частина нафтопродуктів, яка осіла на чагарниках, потрапила у меліоративний канал, води якого потрапляють у річку Дністер" – йдеться у повідомленні.

Як повідомив Львівський регіональний центр з гідрометеорології, станом на 27 лютого поверхня річки Дністер в межах гідропоста Журавно очищена.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.