Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lviv.gp.gov.ua

Вівторок, 28 лютого 2023, 13:46

Львів'янин та харків'янин планували переправити ухилянтів за кордон за допомогою системи Шлях

хабар

Вони за хабарі виготовляли фіктивні документи, на підставі яких неправдиві дані вносилися до системи "Шлях".

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, викрили та повідомили про підозру двом особам за фактами організації незаконного переправлення осіб через державний кордон.

"Підозрювані під час дії воєнного стану за грошову винагороду організували схеми незаконного перетину державного кордону військовозобов’язаними чоловіками.

Викрито харків‘янина, який виготовляв фіктивні документи, на підставі яких неправомірно вносились дані чоловіків до системи "Шлях". Таким чином призовникам дозволявся виїзд за межі країни як волонтерам-водіям. Свої послуги він оцінив у 4 000 доларів за два пакети документів" – наголосили у прокуратурі.

Також правоохоронці затримали львів’янина, який за 5 000 доларів обіцяв зробити дозвіл військовозобов’язаному на виїзд за кордон через внесення особистих даних в базу "Шлях", а також те, що він особисто вивезе його з України до Польщі.

Наразі тривають слідчі дії, обом підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Додамо, 30 січня Львівська ОВА, через заборону виїзду держслужбовців, змінила форму звернення для перетину кордону через внесення даних у систему "Шлях".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.