Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

посадовці

Понеділок, 30 січня 2023, 14:16

На Львівщині змінили вимоги до звернень у систему Шлях для виїзду за кордон

посадовці

Львівська ОВА, через заборону виїзду держслужбовців, змінила форму звернення для перетину кордону через внесення даних у систему "Шлях".

Про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівська ОВА змінила форму звернення щодо внесення даних у систему "Шлях" для отримання рішення про виїзд за межі України для водіїв віком від 18 до 60 років в умовах воєнного стану.

Зокрема, згідно з постановою уряду від 27 січня цього року, відтепер державним службовцям заборонено виїжджати за межі України, за винятком службових відряджень.

"Тепер для того, щоб отримати дозвіл або повторний дозвіл на перетин державного кордону, суб'єкт, який подає форму, має підтвердити, що вказані в пропозиції до виїзду водії не є особами з переліку, вказаному у пункті 2.14 "Правил перетинання державного кордону громадянами України" – написав Козицький.

Пунктом 2.14 передбачає заборону на виїзд за межі України, за винятком службових відряджень, членів Кабінету міністрів, їхніх заступників, керівників центральних органів виконавчої влади, працівників Офісу президента, народних депутатів, суддів, прокурорів, керівників інших державних органів та їхніх заступників, депутатів місцевих рад, а також керівників структурних підрозділів державних органів та органів місцевого самоврядування і працівників, які заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади тощо.

Оновлену форму для звернення можна переглянути тут.

Нагадаємо, 23 січня президент Володимир Зеленський запровадив у дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яким доручив урядові розробити постанову про заборону виїзду за межі України для чиновників, за винятком службових відряджень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.