Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

loda.gov.ua

Вівторок, 24 січня 2023, 13:14

В Україні держслужбовцям заборонили виїжджати за кордон

Володимир Зеленський

Зеленський доручив уряду заборонити виїзд чиновників за кордон, окрім службових відряджень.

Про це йдеться в указі Президента України №27/2023 від 23 січня 2023 року.

Президент Володимир Зеленський запровадив у дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яким заборонив виїзд за межі України для чиновників буде можливим, за винятком службових відряджень.

Зокрема, уряд має у 5-денний термін внести зміни до правил перетинання державного кордону громадянами України, передбачивши для членів Кабінету Міністрів України, народних депутатів України, працівників, заброньованих на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади чи місцевого самоврядування, можливість виїзду за межі України виключно у службові відрядження.

Також Служба безпеки України має вжити заходів щодо перевірки законності рішень Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, обласних військових адміністрацій про виїзд за межі України українців, зокрема на транспортних засобах, а також законності та обґрунтованості внесення відповідних відомостей до інформаційної системи "Шлях".

Нагадаємо, у жовтні 2022 року на Львівщині викрили схему переправлення ухилянтів за кордон за допомогою системи "Шлях".

Додамо, ще у березні 2022 року Львівська ОВА внесла сина Андрія Портнова у систему "Шлях" на підставі відповідного звернення від ГО "Народна самооборона" як волонтера та дозволила йому виїхати з України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.