Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бібліотека

Середа, 1 березня 2023, 15:14

На Львівщині облаштують 20 бібліотечних просторів

бібліотека

В області планують модернізувати 20 бібліотечних просторів у територіальних громадах.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

На території Львівської області стартує проєкт зі створення сучасних бібліотечних просторів у громадах області. Йдеться про облаштування 20 бібліотек у 20 громадах.

Проєкт передбачає забезпечення всіх необхідних умов для того, щоб бібліотеки стали цікавими для відвідувачів і поєднували різні способи проведення дозвілля, зокрема, капітальні та поточні ремонти, зонування приміщення, закупівлю необхідної техніки, проведення майстер-класів та навчально-розважальних заходів, облаштування ігрових площ тощо.

Як розповів заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, облаштування бібліотек відбуватиметься на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів.

"До 10 березня у громадах мають обрати бібліотеки, які включать у проєкт, та скерувати відповідного листа до обласної адміністрації. Після цього, до кінця березня, – сформувати візуалізацію бібліотечного простору та скласти кошторис витрат, який ми спільно обговоримо та визначимо частки співфінансування. Перелік громад, у яких реалізовуватимуть проєкт, склали у департаменті з питань, культури, національностей те релігій, при виборі громад орієнтувалися на найбільший контингент відвідувачів бібліотек" – пояснив Іван Собко.

Завершити модернізацію перших 20 бібліотек планують восени цього року.

Нагадаємо, у Львові створять єдину муніципальну бібліотеку на основі бібліотечної системи для дорослих та бібліотечної системи для дітей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.