Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ПЦУ на Сихові

city-adm.lviv.ua

Четвер, 2 березня 2023, 14:00

Львівсько-Сокальська єпархія ПЦУ планує збудувати храм на Сихові

ПЦУ на Сихові

Міськрада планує надати Львівсько-Сокальській єпархії ПЦУ дозвіл на будівництво храму на місці каплички колишньої громади УПЦ МП, що перейшла до ПЦУ.

Сьогодні, 2 березня, на сесії Львівської міської ради, депутати розглядатимуть проєкт ухвали про надання РО "Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Свято-Преображенського кафедрального собору у Сихівському районі міста Львова" дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на просп. Червоної Калини, 89.

Йдеться про надання Львівсько-Сокальській єпархії ПЦУ земельної ділянки з дерев'яною капличкою для будівництва собору на просп. Червоної Калини, 89. Оскільки релігійна громада УПЦ Сихівського району Львова перереєструвалася як парафія ПЦУ, то це рішення необхідне, щоб вони змогли продовжувати проводити тут богослужіння та в подальшому збудувати повноцінний храм.

До цього земельна ділянка, де знаходиться церква, використовувався як майданчик для вигулу собак.

"Надати релігійній організації "Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Свято-Преображенського кафедрального собору у Сихівському районі міста Львова" дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,7640 га на просп. Червоної Калини, 89 для будівництва Свято-Преображенського кафедрального собору Української православної Церкви (Православної Церкви України) за рахунок земель, що не надані у власність або користування, з подальшим переведенням їх до земель житлової та громадської забудови" – зазначено у проєкті ухвали.

 

Нагадаємо, у липні 2022 року релігійна громада УПЦ Сихівського району Львова перейшла до Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ.

Додамо, 30 червня 2022 року Львівська міська рада заборонила на території Львівської міської територіальної громади діяльність Української Православної Церкви Московському патріархату та Української правовірної греко-католицької Церкви "Група Догнала" як таких, що несуть загрозу національній безпеці України. Заборона ця носить політичний характер. 

28 черевня Львівська райрада заборонила діяльність УПЦ МП на території району

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.