Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

П'ятниця, 3 березня 2023, 12:47

У Львові на вулиці Пасічній збудують школу

будівництво у Львові

Львівські депутати підтримали петицію про будівництво школи на вул. Пасічній.

Вчора, 2 березня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію з вимогою спроєктувати та збудувати школу на вул. Пасічній.

"За" проголосували 44 депутати.

Зазначимо, ще 23 листопада 2021 року на порталі електронних петицій Володимир Новоставський зареєстрував петицію "За проектування та будівництво школи на вул. Пасічній у м. Львові", яка станом на 17 січня 2022 року цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно з порядком подання та розгляду електронних петицій, мала її прийняти або відхилити.

Як зазначає автор петиції Володимир Новоставський, на вулиці Пасічній у Львові активно розширюється житловий масив, однак на цій території немає ні школи, ні дитячого садочка. Однак на території є комунальна земля, призначена для будівництва школи: між стадіоном та будинками на вул. Зеленій, 269 – вул. Пасічній, 175.

"Громада району просить приступити до планування будівництва школи шляхом оголошення архітектурного конкурсу, розробки ТЕО та бюджетування витрат на будівництво нової школи" – пояснив автор петиції.

Він додав, що будівництво школи полегшить життя всім молодим сім’ям з дітьми, суттєво зменшить навантаження на транспорт та вуличну мережу у години пік, зменшить небезпеку добирання дітей до найближчої школи та сприятиме наповненню кварталу інфраструктурою та оформлення його як повноцінної одиниці міста.

Депутати погодили цю петицію та доручили міськраді розробити дорожню карту її реалізації: оголосити архітектурний конкурс, розробити техніко-економічне обгрунтування та бюджетування витрат на будівництво нової школи.

Додамо, електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.