Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

П'ятниця, 3 березня 2023, 12:10

У Львові створили відзнаку, якою нагороджуватимуть усіх залучених до оборони України

сесія Львівської міськради

Депутати Львівської міськради затвердили ухвалу про запровадження почесної відзнаки "За честь і звитягу".

Вчора, 2 березня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвау про запровадження на території Львівської міської територіальної громади почесної відзнаки.

"За" проголосували 40 депутатів.

Йдеться про створення почесної відзнаки "За честь і звитягу", якою планують нагороджувати військовослужбовців та працівників ЗСУ, а також інших мешканців Львівської громади, які брали участь у заходах з забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави.

"З метою відзначення осіб з-поміж мешканців Львівської МТГ за мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, міська рада ухвалила запровадити на території Львівської МТГ почесну відзнаку "За честь і звитягу" задля відзначення осіб з-поміж мешканців Львівської МТГ" – йдеться в проєкті ухвали. 

Обиратиме кандидатури для нагородження спеціально створена комісія, до якої входитимуть міський голова Львова, начальник Львівського гарнізону ЗСУ, керівники районних центрів комплектування та соцпідтримки Львова та голови фракцій міськради.

Остаточне рішення про нагородження відзнакою "За честь і звитягу" обраних комісією кандидатів прийматимуть депутати на сесії Львівської міськради.

Крім цього, відомості про нагороджену особу заносяться до Книги пошани Львова, а вручення цієї відзнаки відбуватиметься щоквартально на засіданні міськради. Виготовлення відзнаки "За честь і звитягу" профінансують з бюджету Львівської МТГ.

Депутати доручили виконавчому комітету подати міській раді на затвердження опис, ескіз та зразок почесної відзнаки, документи, які посвідчують нагородження нею, а також порядок представлення до нагородження та вручення почесної відзнаки протягом 3 місяців з дня прийняття цієї ухвали.

Додамо, наприкінці грудня 2022 року львівській 124 бригаді ЗСУ вручили почесну відзнаку, а львівську 125 окрему бригаду територіальної оборони ЗСУ за заслуги відзначили бойовим прапором.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.