Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ДП "Львівське лісове господарство"

Понеділок, 6 березня 2023, 11:51

Львівський лісгосп досі не оформив документи на 25% лісових ділянок

ДП "Львівське лісове господарство"

Аудитори виявили у ДП "Львівське лісове господарство" неефективне використання майже 20 мільйонів гривень та втрати на 1,4 мільйона.

Про це повідомила пресслужба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела ревізію фінансово-господарської діяльності ДП "Львівське лісове господарство" з 1 вересня 2015 року по 30 вересня 2022 року та виявила неефективне використання коштів майже на 20 млн грн, а також втрати на 1,4 млн грн.

Зокрема, аудитори виявили, що впродовж цього часу підприємство відпустило лісопродукцію на 13,9 млн грн без попередньої 100% оплати, що суперечить умовам укладених договорів та створює ризики втрати таких доходів.

"Підтвердженням такого ризику є те, що проведеною під час аудиту ревізією встановлено, що через непроведення претензійної-позовної роботи підприємством наразі втрачено боржників у зобов’язаннях за аналогічними договорами на суму близько 0,5 млн грн" – наголосили у Держаудитслужбі.

Також з загальної площі земель 82706 га, які перебувають у користуванні Львівського лісгоспу, на 20867 га або 25%, не оформили правовстановлюючі документи.

Наразі, із загальної площі неоформлених земель, 69,1 га оформлені на фізичних осіб, а в судах розглядається низка справ щодо таких фактів самовільного захоплення земельних ділянок. Аудитори пояснили, що з врахуванням наявної судової практики є ризик втрати цим земель вартістю 1,5 млн грн.

Крім цього, через недосконалу систему контролю за збереженням лісу, за ці роки на підприємстві виявили самовільні вирубки на понад 1,6 млн грн, з яких фактично було відшкодовано лише 363,4 тис. грн.

"Під час ревізії, якою загалом встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат на суму 1,4 млн грн, встановлено безпідставну сплату 843 тис. грн за комунальні послуги, які фактично спожиті та не відшкодовані орендарем ‒ Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства" – йдеться у повідомленні Держаудитслужби.

Аудитори надіслали вимоги про усунення виявлених порушень керівництву  ДП "Львівське лісове господарство", а матеріали ревізії передали до поліції Львівщини.

Додамо, на Львівщині в рамках лісової реформи з січня 2023 року розпочало роботу новостворене Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.